Moravské derby s Kometou pro domácí juniory

Ve dvanáctém kole NOEN extraligy juniorů se odehrálo moravské derby mezi PSG Zlín a Kometou Brno. Utkání přineslo spoustu vyloučení na obou stranách, ale i pohledný hokej se spoustou akcí. Domácí si vypracovali dvoubrankový náskok po první třetíně a své vedení už nepustili. Za vítězství 3:2 si Berani připsali další tři body do tabulky a napravili tak poslední zápasy.
12.kolo, so 13.10.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
3:2
(2:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Haloda (Matula), 20. Kovařík (Matula, Popelka), 50. Popelka (Kovařík, Šenkeřík) – 35. Jenyš (Wasserbauer, Krejčiřík), 56. Jenyš (Krejčiřík, Wasserbauer) Rozhodčí: Obadal – Kašík, Wesley. Vyloučení: 6:10 navíc Janota 10 min.OT(ZLN). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Zavadil - Talán, Urbanec, Janota, Šenkeřík, Strojil, Zbořil, Macharáček - Matula, Sedláček, Haloda, Kovařík, Popelka, Kundera, Janeba, Doležálek, Al Muaqet, Mika, Skočík, Kratochvíl

Klimeš - Šidák, Pecen, Dujsík, Sedlák, Vojáček, Vágner, Krejčiřík, Dittrich - Pospíšil, Račanský, Beneš, Mrázek, Papp, Lašák, Jenyš, Wasserbauer, Kozlík, Buhaj, Janoušek

Hosté vstoupili do utkání aktivně a Zavadil si připsal několik zásahů. V šesté minutě se dostal do úniku Janeba a trefil tyč. Hned z další akce šli domácí do vedení, když Matula s Halodou vyšachovali obránce a Marek Haloda si položil brankáře, zasunul do prázdné branky – 1:0. Domácí pokračovali v tlaku a měli výhodu několika přesilových her, které ovšem využít nedokázali. Hosté byli nedisciplinovaní a v první třetině často zahřívali trestnou lavici.

Na trestnou se dostal i Michael Janota za píchnutí soupeře a obdržel trest 2+2+10 minut. Kometa však nabízenou přesilovku nevyužila. V poslední minutě první třetiny byl faulován kolenem Lubomír Kovařík a signalizovanou výhodu sám využil a zvýšil stav zápasu – 2:0.

V úvodu další části našel Šenkeřík od vlastní brány Kovaříka až na modré čáře, ten posunul na volného Popelku, který nabídnutou šanci nevyužil a nezvýšil. Na druhé straně se dostali do přečíslení Peslar s Buhajem, ale ani oni svou příležitost nevyužili. Až v šestatřicáté minutě se hosté dočkali branky. Po vhazování před Zavadilem vypálil Krejčiřík a puk do branky dorazil Pavel Jenyš – 2:1. Domácí však ihned zatlačili soupeře a chtěli zpět dvoubrankové vedení. Několik zásahů si připsal Klimeš po střelách Šenkeříka, Kovaříka a Janeby.

V poslední části Kometa přidala a důrazně napadala. S důrazem to občas až přeháněla a po vyloučeních Dujsíka a Lašáka měli Berani výhodu přesilovky pěti proti třem. V přesilovce zamkli soupeře v jeho pásmu. Šenkeřík z modré našel před bránou Kovaříka, který ještě posunul na úplně volného Michala Popelku a ten neměl problém zakončit do odkryté brány – 3:1.

Kometa se však nevzdala a aktivní hrou zatlačila domácí před jejich branku. Kozlík se zkoušel obtočit kolem branky Zavadila neúspěšně. Až v přesilové hře v šestapadesátí minutě se hosté dočkali. Situace stejná jako při první brance Brňanů, když pálil Krejčiřík a Pavel Jenyš se prosadil z bezprostřední blízkosti dorážkou a snížil – 3:2.

Závěr si hosté zkomplikovali, když Buhaj podrazil Janebu a šel na trestnou lavici. Hosté si tlak vypracovali až v poslední minutě a dobrou příležitost měl Wasserbauer, ale hradbu těl před Zavadilem neprostřelil. Deset vteřin před koncem si hosté vzali oddechový čas a zkusili to v šesti. Berani vyrovnání nepřipustili a za vítězství – 3:2 si připsali další tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Myslím si, že to bylo velice dobré utkání. Obě mužstva předvedla dobrou hru, silový hokej, bruslení, souboje. Všechno v tom utkání bylo. Stejně jako ostatní mužstva nás trápí zakončení, pořád o tom mluvíme. Za stavu 2:0 tomu chyběl rozhodující gól, utkání se mohlo zlomit dřív a nedopustili bychom takové drama na konci. Ale musím kluky pochválit, máme tři body.